Praktijk Jolie

Jouw plek voor relatietherapie in Gorinchem!

Relatietherapie Gorinchem

Waarom

Relatietherapie?

Relatietherapie in Gorinchem

Dan kan relatietherapie iets voor jou zijn!

Ik geloof dat er hoop is voor elke relatie. Je kunt weer terug naar de liefde en verbinding die er was aan het begin van de relatie. Misschien heb je al allerlei dingen geprobeerd, maar zie je nog niet veel verandering. Ik wil jullie daar graag bij helpen. Ik wil bijdragen aan het creëren van een stabiele en liefdevolle relatie, zodat thuis weer een veilige en vertrouwde plek wordt voor jou en je gezin.

Ik begrijp dat je niet zomaar in gesprek gaat met een relatietherapeut. Het is ook een grote stap om open te zijn over je relatie. Daarom wil ik uitleggen hoe de relatiegesprekken eruit zien, zodat je weet wat je kunt verwachten.

De methode

Wat gaan we doen?

Het belangrijkste doel van de gesprekken is dat er weer verbinding ontstaat. Dat de ander jou ziet, jouw emoties en de dingen waar jij tegenaan loopt. Zodat je begrip en steun ervaart vanuit je partner.

Een taal erbij

“Iedereen heeft een reden waarom ‘ie doet wat ‘ie doet.”

Emotionally Focused Therapy

Ik werk op basis van Emotionally Focused Therapy (EFT), een methode die is ontwikkeld door Dr. Sue Johnson in Ottawa. Emoties en hechting vormen de basis van deze methode. In de gesprekken brengen we in kaart welke niet helpende patronen er in jullie relatie zijn ontstaan. We gaan op zoek naar de emoties en behoeften achter jullie communicatie. Hierdoor leer je beter begrijpen waarom je doet wat je doet. Als je dat weet, ben je ook in staat om een nieuwe manier van communiceren te ontwikkelen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 86% van de stellen zich na EFT relatietherapie hechter met elkaar verbonden voelden. Meer dan 69% van de stellen herstelden van hun relatieproblemen.

contextuele benadering

Aanvullend gebruik ik in de gesprekken de contextuele benadering. Ieder mens is onderdeel van een groter geheel, een grotere context. Je gezin van herkomst heeft jou gevormd en heeft dus veel invloed op wie jij bent. Zo is de één bijvoorbeeld conflictmijdend en is voor een ander een conflict juist helpend en totaal niet bedreigend. Tijdens de gesprekken kunnen we ter ondersteuning situaties visueel maken met de methode ‘Een Taal Erbij’.

Jouw relatietherapeut

waarom ik?

Omdat ik jullie gewoon graag verder help! Dit doe ik door middel van relatiegesprekken met jullie samen. Mijn gesprekken zijn:

Contact

Vragen of een kennismaking plannen?

Ik begrijp dat het een stap kan zijn om contact op te nemen. Je kunt mailen, het contactformulier invullen of bellen. Ik neem binnen 48 uur contact met je op.